mandag 12. oktober 2009

Le Château de Triac...I går kom 6 glade medlemmer av fetter-kusine klubben hjem fra 4 fantastiske dager på Le Château de Triac i Jarnac, Frankrike. Vi er så heldige å ha en kusine som bor i frankrike og fikk muligheten til å besøke familien Braastad i Cognac. Jeg må innrømme at vi var relativt frankofile før vi dro og ble ikke noe mindre av denne turen. Vi skulle egentlig vært åtte personer, men dessverre brakk min kjære bror hånleddet bare få dager før avreise så de fikk ikke blitt med, men de var med oss i tankene og blir garantert med på neste tur nedover...

Da vi kom ned på torsdag kveld viste det seg at vi var de eneste som bodde på slottet - dvs at vi hadde hele 2000 kvm helt for oss selv. Men, hva i all verden skulle vi gjøre med all den plassen??? Jeg synes egentlig vi klarte det ganske bra ved at alle tre parene sov i hver sin fløy, frokosten hadde vi i ett rom, fore- og atfterdrink i et annet, cocktail på verandaen, lunsj i hagen og avslapping ved bassenget...

På torsdag kveld var det "gallamiddag" på slottet - vi ble servert skalldyrpatè med nydelig hummersaus, kalv med hjemmelagt potetpurè og trøffel, et utvalg deilige oster og til slutt en vaniljesorbet. En egen kelner var leid inn for anledningen og han var PROFF - når vi var ferdige med hovedretten kom han med en bitteliten "skuffe" og tok noen kjappe drag over duken for å få vekk smulene!!!


Siden vi var midt i Cognac-land var det på fredag planlagt en lengre seanse med innføring i Cognacens innerste inne. Antoine Braastad tok oss med på en utrolig interessant og lærerik omvisning hos Tiffon (som lager Tiffon/Braastad cognac) med innføring i både produksjonsmetoder, lagring og ikke minst drikking av denne brune drikken (eller djevel-drikken som noen også kaller det pga dens hypnotiske egenskaper ved store inntak). Det jeg kan fortelle er at det faktisk er en forskjell i smaken på en Cognac som er 4 år og en som er over 100. Visste dere at "Master blender" kun jobber mellom kl. 11-12 og 17-18? Da er man sulten så alle sansene er helt skjerpet - ganske behagelig arbeidstid egentlig...På fredag kveld var vi invitert på cocktail-party hjemme hos familien Braastad sammen med familie og Fredrik Larsen - en av to eiere av Larsen cognac. Utrolig hyggelig selskap med herlig fransk mat (den nye cocktail-kjolen med fuskevesten over funket strålende). Kvelden ble avsluttet med nachspeil på slottet, slik vi vanligvis avslutter våre fester ;-)Lørdag var det shopping, shopping og atter shopping i Cognac - en utrolig koselig liten by med masse fine butikker, både veldig dyre og de litt rimeligere. Endelig fikk jeg min franske croissant og café au lait (ikke med karamell eller sjokolade, men kjempegod uansett). Middagen ble inntatt på en lokal restaurant med deilig hjemmelaget fransk mat .


Dette har vært en av de mest fantastiske turene jeg noen gang har vært på. Antoine og Anita Braastad har vært et supert vertskap, vi kunne ikke blitt tatt bedre vare på. Det er ingen tvil om at vi kommer til å vende tilbake til Cognac og forhåpentligvis også Le Château de Triac. Planlegging av den turen ble allerede lagt under togturen fra Angouléme til Paris. Au revoir amis!


6 kommentarer:

 1. Anonym13/10/09

  Dette så skikkelig bra ut! Nå ble vi litt "blue". S+M

  SvarSlett
 2. Dette så bare sååååå deilig ut!! Det er ikke alle som får oppleve et slott med de deiligste retter +++.
  Klem fra Janicke :o)

  SvarSlett
 3. Anonym13/10/09

  Fy flate!!!! Høres ut som om dere virkelig har hatt en strålende tur!!! Sitter her oppe midt i innlandet og drømmer meg bort!! En litt annen side av Frankrike enn vi opplevde i fjord sommer ja...... Mange klemmer fra Tine

  SvarSlett
 4. Ikke vanskelig å forstå at dette var en flott opplevelse. Skjønner godt at en reprise har høy prioritet. Fikk med meg det poenget at dersom man ikke er spesielt glad i cognac, så bør det satses på de over 100 år!!

  SvarSlett
 5. Skal dit til sommeren, onkelen til mannen min skal ha åpent hus og han var gift med en av barnebarna til Sverre Braastad:)

  SvarSlett
 6. Ha, ha, ha, kom på en ting.
  Husker du vi snakket om jobben din og et maleri som er der. Det var barnebarnet hans som giftet seg med barnebarnet ti Sverre Braastad.
  Ha en fortsatt fin helg
  Klem
  Liza

  SvarSlett

Så hyggelig at du vil sende meg en hilsen ♥