mandag 2. august 2010

Er det deilig å være norsk i Danmark?


Forrige mandag satte en spent gjeng på 4 seg i bilen kl. 21:30 for å se om det virkelig er så deilig å være norsk i Danmark som danskene hevder. Mannen i huset hadde bestemt seg for at alle gjerne ville kjøre på natten så da ble det slik. Siden turen tok 5 timer og ikke 7 som "vi" hadde beregnet ble det pause rett ved Øresundbroen. Jeg vet ikke om flere har erfaring med soving i bil? Det har nå nemlig vi. Når du skal ha en 4-åring som allerede har sovet i 5 timer, en 9-åring som er overspent, en pappa som er altfor stor til å i det hele tatt sove i bilen og en lettere stresset mor til å ha en rolig stund i en ikke altfor stor Volvo, da ber man om trøbbel. Det endte med at far fikk 30 minutters søvn, småen sovnet som en stein etter 1 time med skriking mens storebror og jeg tok oss en luftetur...

Byen Køge var en liten kjempekoselig by med utrolig mange fine butikker (innkjøp derfra vises senere i uka) og vi bodde på et Bed&Breakfast (uten frokost!) midt i byen. Og det beste av alt - byen lå kun 35 minutter fra København. Da ble det en togtur til Køben med litt shopping og en tur i Tivoli - som var utrolig dyrt og ikke sånn jeg husket det i det hele tatt :-( Men, dagen etter dro vi til København Zoo og det var helt supert. Her kunne vi vært hele dagen, men siden dette var hjemreisedagen ble vi kun i noen timer dessverre. Konklusjonen er at Danmark faktisk er så deilig som de hevder og når det kun tar 6 timer å kjøre ned dit så er dette en tur vi garantert kommer til å gjenta :-)

Her kommer siste rest av bilder fra Italia. Denne ferien vil hele familien inkl bestemor huske leeeenge og vi hadde det helt supert med masse god mat og herlige strender i en fantastisk liten by ved navn CERVO...
 
 Nå skal siste ferieuke nytes hjemme i ro og mak - kanskje med litt fint vær!

1 kommentar:

  1. Jasså dere har vært innom Køge også...ja er ikke det en koselig by? vi ferierte der for 3 år siden og pleier også å overnatte der en natt da vi har vært på bilferie i Frankrike;o)
    Jeg kommer gjerne med tips hvis dere drar nedover til rivieraen neste år...men de virkelige markedene må vi nok oppleve lengere inn i Provence...som f.eks.Aix en Provence osv.

    SvarSlett

Så hyggelig at du vil sende meg en hilsen ♥