torsdag 18. mars 2010

Sykdom, tannlegevakta og nystekte knekkebrød...Ja, dette må vel sies å ha vært en "begivenhetsrik" dag. Hele familien er jo smittet av et relativt hissig forkjølelsesvirus så alle går rundt og snufser (selv om nesene er absolutt HELT tette så det verken er noe som kommer ut eller inn) harker og klager. Jeg må si at jeg synes den som frivillig setter bena sine innenfor dette huset er skikkelig modig for sjansen for å overta noen hundre basselusker er overhengende stor...


På grunn av dette skulle alle bortsett fra største mannen være hjemme i dag, men kl. 10 ville minstmann en tur i barnehagen og hilse på sin bestevenn. Siden han er den som nå er på bedringens vei syntes jeg det var greit - jeg skjønner nå at det var en dårlig idè. Etter en en liten time ble jeg nemlig ringt opp, minstemann hadde snublet og kjørt ansiktet i et bord og måtte på tannlegevakta! Ingen hyggelig telefon å få, særlig ikke for ei som besvimer bare ved tanken på blod. Og det var ikke bra. Hos tannlegen viste det seg at tannkjøttet hadde løsnet fra festet i kjeven og måtte syes. Da ble ho mor så svimmel og var så nær ved å besvime at far måtte tilkalles. Etter en "likegyldighetspille" skulle de igang, da valgte mor å innta venterommet i fare for å gå i gulvet. Gutten var lettere hysterisk og 4 voksne mennesker klarte såvidt å holde han rolig når stingene skulle syes - men, det gikk bra.


Utfordringen nå er at han ikke skal ha annet enn youghurt, suppe eller puree i 2-3 dager, penicilin i 7 dager og at såret må smøres med en antibakteriell salve 2 ganger om dagen. Som om ikke det var nok må vi tilbake til tannlegen i morgen for kontroll og for å ta de bildene det var helt uaktuelt å få tatt i dag. Men, formen hans er som vanlig, med et humør som går fra de stor høyder til de dype daler slik vi har hatt det noen måneder nå...


For å avreagere litt fant jeg ut at jeg endelig skulle lage de knekkebrødene som jeg har fått oppskrift på av pappa. Det var utrolig enkelt, bland 7 forskjellige typer korn og frø med vann og salt, fordel utover 2 stekeplater og stek i 1 time (oppskrift finner du under Les mer...). Jeg må si at jeg synes de ble kjempegode og det syntes mannen i huset også så nå blir det KUN hjemmelagde knekkebrød her i huset :-)


Håper alle får en fin helg!
 Knekkebrød

2 dl grov rug
2 dl havregryn
2 dl solsikkefrø
2 dl sesamfrø
1 dl linfrø
1 dl kruskakli
2 dl havrekli
7 dl vann
3 ts salt

Bland alt sammen, klin ”grauten” (som Modgunn kaller det) over på 2 evt. 3 langpanner oppå bakepapir. Del i passe store ruter med kniv eller pizzadeler.

Stekes på 180 grader i 45 min. i varmluftsovn. Åpne døra 3 ganger for å få ut damp. Første gang du åpner, så skjær i rutene med pizzadeler. Skru ned til 100 grader i 15 min. med døra litt oppe. (Total steketid 1 time). Snu knekkebrødene og ta av bakepapiret slik at de tørker på den andre sida.

Jo tynnere du får knekkebrødene, jo sprøere og bedre blir de :-)

3 kommentarer:

 1. Huff og huff, stakkars lille! Hørtes ut som en tøff dag... Men smilet er nå der ser jeg, det er bra:o)

  Så herlige ut de knekkebrødene, tror jeg skal prøve meg på de en dag!

  Ønsker dere alle god bedring!

  Klem Line

  SvarSlett
 2. Anonym19/3/10

  Hei på dere!!

  Høres ut som at dere har nok om dagen!! Stakar minsten da:S Ikke greit og være liten gutt.... Ser nå ut som han kom godt ut av det allikevel;) Det knekkebrødet skal jeg garantert prøve meg på...er så glad i knekkebrød...nista mi i dag;)

  Ønsker dere alle god bedring og så må vi snakkes en dag!!

  Klem Tine

  SvarSlett
 3. bestefar19/3/10

  Det virker som dere har hatt hyggeligere uker! Noen ganger kommer alt på en gang. Ønsker god bedring til dere alle, særlig til tøffingen minstemann Lukas. Hyggelig at dere likte knekkebrødene.

  klem fra bestefar

  SvarSlett

Så hyggelig at du vil sende meg en hilsen ♥