torsdag 4. februar 2010

♥ Nytt kamera ♥Siden jeg begynte å blogge i steptember i år har jeg følt at når jeg tar så mye bilder som jeg gjør er det viktig med riktig utstyr. Et lite kompaktkamera har nok ikke dekt alle behov selv om jeg har tatt mange fine bilder med det også...


Dere kan jo tenke dere den enorme gleden da mor pakket opp sitt splitter nye Olympus speilreflekskamera! Kameraet var kamuflert med en dobbelt så stor eske siden mannen i huset vet at 30 års erfaring i pakkesniking har gjort meg til en kløpper på å lese størrelse og form på pakker, for så å resonnere meg frem til AKKURAT hva pakken inneholder, helt ned til innholdets farge :-)


Hvert ledige minutt brukes nå til å sette meg inn i dette vindunderets mange egenskaper. Og det er jammen MANGE egenskaper! Jeg er nok kanskje litt tilhenger av å velge primærfunksjon også bare knipse i vei, men jeg skal være tålmodig... Mine foreløpig bildekunnskaper er her illustrert med en av Ole Martin Skaug sine fantastiske keramikkfigurer. Jeg bare elsker de vannvittig herlige fjesene. Han hadde engang 2 små tenner som en av småfolkene her i huset mente han ikke trengte, dermed ble de lirket ut og plassert pent ved siden av han. Han er jo ikke direkte pen, men tiltrekker seg stor oppmerksomhet. Jeg hadde ønsket meg denne karen i lang tid og kjøpte den for penger vi fikk til bryllupet for 9 år siden, nå har han hedersplass i stua :-) 


En meget god egenskap på det nye kameraet er funksjonen "seriebilder". Jeg elsker å ta bilder, minstemann hater å bli tatt bilde av. Men med et kamera som tar 3,5 bilde pr sekund må jo minst 1 av 100 bilder bli fra - og joda det ble det! Så her er minsten i fri utfoldelse. Har også installert Picasa på maskinen så nå kan også jeg lage artige fotomontasjer... 


I går hadde jeg besøk av mine herlige venninner fra barndommen og vi storkoste oss. Jeg fikk kjempefine gaver, men vi savner Hanne som har valgt å forlate gjengen for å tilbringe noen solfylte år i Singapore! Jeg lagde litt tapas til jentene - sataykylling med peanøttsaus, tyrkiske kjøttboller med saltkokte poteter og mojosaus, chilimarinerte scampi, kylling- og makaronisalat og foccacia med fetaost, hvitløk og soltørkede tomater. Har du lyst på oppskriftene så gi meg et hint så skal jeg legge de ut.

Tada til neste gang vi blogges!

3 kommentarer:

 1. Så fine og klare bilder :-)
  Maten hørtes fantastisk ut, nesten så jeg få vann i munnen.
  Nå gleder jeg meg så til sommeren med grilling, gode salater og deilig marinader :-)) Oj, jeg holdt på å glemme rødvin...Mmmmm
  Da Anett, skal vi kooooose oss :-))
  Vi snakkes i løpet av helgen :-)Du må jo passe på å se leppa mi mens det fortsatt er litt botox igjen ;-) Looking hot ;-))))

  Klem fra Janicke :-)

  SvarSlett
 2. Gratulerer med nytt kamera! Hvilken Olympus fikk du? Sjøl har jeg E 3 som jeg er strålende fornøyd med (bortsett fra når jeg låner Mannens Canon 5D) ;-)

  Ha ei fin helg

  SvarSlett
 3. Anonym5/2/10

  Så bra bilder det blir!!! Du er bare sååå heldig som har har fått deg nytt kamera! Lurer på hva man skal gjøre for å få sånn...;) Her flyr dagen av sted og vi ser frem til besøk om ikke alt for lenge...planlegger menyen for helga....mulig det blir noe som lukter av sommer.... Ha en fin dag!

  Klem Tine

  SvarSlett

Så hyggelig at du vil sende meg en hilsen ♥