søndag 19. desember 2010

Litt baking, mer kos og MANGE besøk...


Som jeg skrev i forrige innlegg har vi hatt en rolig oppladning til julen her i huset. Lørdagen ble brukt til å pakke gaver - MANGE gaver - noe jeg synes er så koselig. Da var det levende lys, Kurt Nilsen på øret og hauger av papir og bånd utover HELE stuebordet. Siste rest av gaveinnkjøp ble gjort tidlig lørdags morgen så da et det kun en gave igjen til minstemann, men den er i hus i morgen :-)


I dag hadde vi planlagt en koselig runde for å ønske GOD JUL til familie og venner. Første stopp var hos farfar for å plukke opp eldstemann og hans søskenbarn, de hadde overnattet fra i går. Så bar det videre til oldemor som er en skikkelig kul dame på 93 år. Der ble det litt mimring fra hennes barndom, deilige lefser også avsluttet vi med at lille Lukas sang Luciasangen for henne, noe som var veldig stas. Deretter dro vi til min beste venninne for å overlevere gave og God jul-klemmer. Siste stopp på runden var på Plantasjen for å sikre oss årets Edelgran. Jeg tror det er lenge til det kommer kunstig tre inn i dette huset, selv om mor selv godt kunne tenke seg det når jeg ser alle de nydelige trærne på diverse blogger.

Etter alle besøk og en god middag satte jeg igang med baking av årets gjærbakst. Jeg har sørget for å bytte til meg diverse julekaker mot horn så i dag bakte jeg første porsjon. Jeg skal også bake noen grove rundtstykker, da har vi mye god hjemmebakst til å ha julens deilige pålegg på :-) Oppskriften er som følger (superenkel):

5 dl melk
50 gr smeltet smør
50 gr gjær
1 ts salt
1 ts sukker
12-14 dl hvetemel

Smelt smøret og ha oppi melken, varm til ca 40 grader. Ha i tørrgjær og bland. Bland i alt det tørre og elt godt. Hev under klede til dobbel størrelse. Del deigen i to og kjevl ut 2 leiver (rundinger), del hver leiv i 8 deler, rull sammen og form til horn på bakeplaten. Etterhev, pensle med egg og strø evt. på valmuefrø. Stekes ved 230 grader i ca 10 minutter (avhenger av ovn). Avkjøles på rist. Da er det bare å nyte baksten :-)

I morgen skal vi på hyggelig juleavslutning for klassen til Adam, kanskje vi er så heldig å få se han i en rolle også (selv om vi ikke har altfor høye forhåpninger) :-)

Ha en fin søndagskveld!


9 kommentarer:

 1. Så koselig med slike julegaverunder:)
  Og så herlig at det ble sunget for den kule oldemoren ♥ Det satte hun nok stor pris på;)

  Her er alle pakker pakket og levert rundt om kring også, kun våre egne barn igjen nå, og de er kjøpt inn og gjemt godt i huset;)

  For noen lekre horn!!! Har du oppskriften?
  Tenkte jeg skulle ta gjærbaksten i morgen jeg, og det hadde vært supert med horn, det er så godt ♥ Kjempelurt og bytte til seg kaker foressten;)

  Ha en fortsatt fin førjul, og nyt den siste uken!

  Kjempekoselig kommentar hos meg Netta-mor, det setter jeg stoooor pris på!

  Klem Line

  SvarSlett
 2. Nå fikk jeg skikkelig lyst på horn!! Den oppskriften håper jeg du deler :-) og tenk at jeg skulle lure meg med på et av bildene også - ho ho :-) vi ses i morgen, det skal bli kos :-) klem fra janicke :-)

  SvarSlett
 3. Så koselig med julegaverunde!
  Jeg er ikke helt i mål, men skal sy i morgen ettermiddag og etter det satser jeg på å være i mål :) Kjempekos med innpakking og forberedelser.. Henger etter, men i mål kommer man alltid uansett :)

  Ønsker deg en fin innspurt og god julehelg!

  Klem fra Tove

  SvarSlett
 4. Heihei!:)
  Innom for å ønske deg en fin kveld og koselig dager nå rett før jul!:)

  klem June

  SvarSlett
 5. Fine bilder nok en gang! :-) ser ut som dere har det flotters! De hornene så jo ikke lite fristende ut, med hvitost :-) Mmmm. Kos deg!!

  SvarSlett
 6. Ønsker deg og dine en gledelig og fredfylt julefeiring!
  Juleklem fra Tino ♥

  SvarSlett
 7. Så koslig dere har det :)) Og de hornene så herlige ut!
  God Jul og Godt Nyttår til deg og dine!

  JuleKlem fra Heidi

  SvarSlett
 8. Så flotte julebilder!! Headeren din er virkelig lekker den også:)
  Ønsker deg og dine en super julehøytid!!
  Juleklemmer fra Jeanette

  SvarSlett
 9. Hei vennen...så koselig at premien falt i smak;o) Ønsker deg og dine en fredfull julehøytid og et spennende nytt år. Klem fra Maliva

  SvarSlett

Så hyggelig at du vil sende meg en hilsen ♥