søndag 4. april 2010

Så ble det påske på hytta i år også...I påsken har familien Steen Hovden èn tradisjon, nemlig påske på hytta til min pappa mellom Notodden og Bø i Telemark. I år var intet unntak. Jeg syntes jeg hadde jobbet såpass mye de siste ukene at jeg med god samvittighet tok meg fri både mandag og tirsdag. Jeg kan egentlig ikke si at jeg gjorde noe som helst fornuftig noen av dagene, men det var også godt.


En god venninne av meg på jobb kom med de to guttene sine på påskelunsj onsdag formiddag. Jeg gjorde det enkelt og lagde grove vafler med havregryn og scones. Scones har jeg aldri laget før, men det var utrolig enkelt og raskt. Ingen heving og kort steketid :-) Så bar det avgårde til middag hos min mamma. Med kyllingsuppe i magen dro vi oppover til hytta onsdag kveld. Vi slapp kø og kom opp til varm og koselig hytte der bestefar serverte deilig kveldsmat.


Det er 3 ting vi pleier å gjøre på hytta - skigåing, en tur i svømmebassenget i Bø og slalom. Denne gangen fikk vi faktisk gjort alle tingene til tross for et skikkelig møkkavær. Skigåingen ble på max 1 km, men vi fikk i oss pølser og sjokolade og kom oss til bilen klissvåte alle mann. Så ble det tur til bassenget på lørdag. Siden mor i huset er kaffeavhengig pleier denne turen å gå innom Roxy cafè i Bø sentrum. Av alle tider å pusse opp cafèen valgte de påsken! Nå var forsåvidt ikke været slik det pleier heller, vanligvis sitter vi nemlig ute i strålende solskinn og inntar kaffen. Nå ble vi sittende inne hos "Naboen", drakk kaffe fra automat (men med sirup) før vi dro og badet. Mor var IKKE i godt humør, men prøvde å skjule det for påskekosen sin skyld. Da vi kom hjem hadde jammen påskeharen vært og gjemt godteegg ved hytta, stor stas og stormende jubel både for den store og lille da jakten ble belønnet med MASSE godteri! Etter godteri ble det lammestek og kos med påskekrim så humøret til mor steg utover kvelden...


I dag var det faktisk gløtt av sol, men når solen kom kom også vepsene. Jeg knertet vel ca 10 stykker før resten av (vepse)familien ble forbannet og bestemte seg for å TA oss. Vi ble midlertidig jaget inn, men jeg lot meg ikke knekke. I uthuset fant jeg gift mot utysket og sprayet som en gal på hele verandaen - da forsvant de jammen, men det hadde jo også sola gjort. Da var det bare å innrømme at det nok var jeg som tapte å gå inn og lage lunsj til Modgunn, bestemor, Lukas og meg. Mannen, størsten og bestefar var og kjørte slalom, de kom blide og fornøyde hjem etter en god stund i kø på vei til heimen.


Nå "gleder" vi oss til nok en regndag lik resten av påsken. Da blir det vel en tur på trening og kanskje jeg faktisk skal ta meg sammen å gå på loftet og rydde der. Kan ikke si jeg gleder meg, men jeg bør vel benytte dagen til å gjøre noe nyttig...

2 kommentarer:

 1. Det så ut som en herlig påske ferie :) Ingen ting er som en ferie tur på hytta! Vi skal kanskje på hytta igjen til helgen, og da vil jeg ha fint vær så vi kan steke oss i solen ;)

  Ha en fin uke, og kos dere masse!
  Klemmer :)

  SvarSlett
 2. Anonym7/4/10

  Ser ut som dere har hatt en fin påskeferie med mange gode aktiviteter!!!! Synd med været da... Ser på bloggen til din mann at dere er friske og raske alle man! Det er vel godt kan jeg tro! Vi har hatt en super påske og en travel hverdag deretter.....blir lite med blogging på meg om dagen....tar litt titting innimellom "takene".. Her er det såpass at jenten nå har fått ut sine sykler og er stor fornøyde med det....har som mål for minsta at støttehjulene skal av i løpet av våren;) Vi må snakkes en dag da Anett!

  Klem Tine

  SvarSlett

Så hyggelig at du vil sende meg en hilsen ♥