torsdag 10. desember 2009

Førjulsaktiviteter...
Dette har vært en veldig koselig uke. Selv om det har vært mye å gjøre på jobb har jeg klart å nyte førjulstiden. I går hadde jeg som vanlig fri og da var agendaen som følger: dra på butikken og handle inn til baking, lage pepperkakedeig som jeg og ungene skulle bake i dag, lage coockies og fløtekarameller. Isteden ble dagen som følger: hente en syk gutt på skolen kl. 9, en kjapp handlerunde, lage pepperkakedeig (som ble kjempegod), besøk av en god venninne til kaffe, hente minstemann i barnehage OGSÅ kunne jeg bake mine coockies (oppskrift under "Les mer"). Jeg har nemlig funnet ut at hjemmelagde coockies blir en del av min julegave til noen kjente og kjære i år, i tillegg til deilig te og kanskje en bok fra Aschehoug :-) Karamellene lages en gang i helgen...I dag slapp jeg akkurat unna kaoset i byen pga Obamas besøk så da gikk hjemturen greit. Det første minstemann sier når jeg kommer inn døra er: "Skal vi bake pepperkaker mamma?". Da var det bare å kaste i seg middagen og sette igang. Det var faktisk så hyggelig at til og med far stakk hodet inn på kjøkkenet og bidro med på litt kjevling og smaking. I går fikk jeg også et tips fra min svigerinne om at jeg kunne lage små pepperkaker og pynte julegavene med, så nå ligger det små stjerner og hjerter klare til gavepynt.I morgen er det jo lucia så da var det opp på loftet og finne frem det søte luciatoget som er kjøpt i Sverige og etpar andre englete ting. Her i huset går det i julemusikk daglig nå for tiden. Det er bare snøen som mangler...Til helgen skal  jeg ha julebord med 3 av mine barndomsvenninner fra Sande og jeg gleder meg så utrolig mye. Da blir det servert pinnekjøtt, hjemmelaget rotmos (oppskrift på min manns blogg), mandelpoteter og hvit cremè bruleè. Resten av gjengen er borte så da blir det skravling.
Cookies med sjokolade

Sett ovnen på 200 grader. Rør smør og sukker luftig og lett, gjerne i en kjøkkenmaskin. Rør ned egget. Bland mel, bakepulver, salt, kanel og vaniljesukker i en bolle, og vend dette ned i eggemassen. Hakk sjokoladen og hasselnøttene fint og bland i. Deigen settes på bakepapirkledd stekeplate med skje og trykkes litt ned. Stekes i ca 10 minutter.

Ca 30 stk

125 g smør
1 1/2 dl sukker
1 egg
3 dl mel
1/2 ts bakepulver
1/4 flaksalt (eller vanlig salt)
2 ts kanel
1 ts vaniljesukker
100 g mørk sjokolade
50 g hasselnøtter, hakkede


Hvit sjokoladebrûlè

6 porsjoner

200 g hvit sjokolade i biter
6 dl kremfløte
4 eggeplommer
1 ss sukker
2 ts maisenna
4 ss råsukker

1. Hell sjokoladen og fløten i en tykkbunnet gryte eller panne. Varm på svært svak varme under omrøring til alt er smeltet og god blandet.

2. Visp sammen eggeplommer, sukker og maisenna i en bolle. Visp inn fløte- og sjokoladeblandingen, litt om gangen. Hell alt tilbake i pannen.

3. La blandingen nesten koke opp på svak varme. Rør om hele tiden til blandingen tykner og dekker baksiden av en tresleiv uten å renne av. Ta pannen av varmen og hell opp i 6 former. La kjølne, og sett så i kjøleskapet 2-3 t eller til kremen har stivnet.

4. Sett ovnen på grill. Strø råsukkeret jevnt over puddingene, og grill i 5-6 minutter eller til sukkeret er blitt karamellisert. La avkjøles i minst 10 minutter før servering. Evt. bruk en liten gassbrenner.

2 kommentarer:

 1. Hanne Erlandsen11/12/09

  Hei snuppa!
  Så hyggelig med julebord skulle gjerne ha vært der:-( Satser på neste år...
  Kos dere masse og hils fra meg!
  Stor klem

  SvarSlett
 2. Anonym12/12/09

  Hei Anett!!

  Ser virkelig ut som at julen er i hus og at guttene koser seg med juleforberedelsene!!! Vi gleder oss masse til vi skal feire nyttår med dere!!! Tror jeg også må prøve meg på cookisene dine...må jo ha noe å finne på... Kjedelig når jeg ikke orker og strikke.... Vi snakkes snart og ha en fortsatt fin førjulstid!!!
  Klem
  Tine

  SvarSlett

Så hyggelig at du vil sende meg en hilsen ♥