mandag 12. desember 2011

Gjenbruk og pepperkaker i lange baner... Her går det sakte, men sikkert fremover med pyntingen og nå har sviblene kommet til sin rett i en gammel brødform med lys, mose og noen søte sopper. Ideén om å bruke gamle brødformer til svibler fikk jeg fra den nydelige bloggen Tinos i fjor. Jeg synes det er så koselig å kunne bruke gamle ting å pynte med i huset. De små soppene hadde jeg lett etter lenge, men så fant jeg de hos mamma og hun hadde MANGE :-)
I går var det endelig klart for pepperkakebaking med ungene. Deigen som jeg hadde kjøpt på IKEA var helt super. Den bar både lett å kjevle ut, fin å steke og kjempegod, jeg skal definitivt kjøpe denne til neste år også :-)

Resultatet ble mange pepperkaker, veldig mange pepperkaker i alle mulige fasonger fra bjørn til nissebarn og slede. Men, som vanlig var det morsomste å pynte herlighetene. På Rafens kjøpte jeg et supert pyntesett egentlig tenkt for muffins, men som viste seg å fungere glimrende for små hender når melisen skulle legges. Settet er fra Cacas og kostet kun 89 kroner! Nå har vi en boks full av deilige pepperkaker med masse melis og Nonstop.

Selv om alt ser idyll ut på bildene var det litt drama i kulissene, som da jeg ikke tok nok bilder av minstemann og når han måtte vente på hjelp. Men, det gikk over like fort som det begynte...

I morgen er det Lucia og skolens 1. klasse skal gå Lucia-tog på senteret.
Det er kjempekoselig så jeg gleder meg masse!

Ha en fin kveld!14 kommentarer:

 1. Huffda, er ikke alltid så kult med mamma med kamera nei;)
  Men fine pepperkaker da, det er jo så koselig og lage ♥

  Så flott oppsatsen din i brødformen ble!!
  Kjempefin;)

  Ha en finfin kveld!

  Klem Line

  SvarSlett
 2. Skikkelig stilig med svibler i brødform :)

  Soppene jeg har pynta kvistene med kjøpte jeg i fjor.

  Sender pakken du vant i posten i morgen forresten :) Da skal alle pakker og postkort avgårde.

  SvarSlett
 3. Koselig!

  Sopper og svibler til jul er gode barndomsminner.

  Klem fra Annfrid

  SvarSlett
 4. mangen koselige bilder.

  ønsker deg en fin adventstid!

  SvarSlett
 5. Kjempekoselig dekorasjon :) Pepperkaker må bakast til jul - og det ser ut som du har fått bra mykje i boksane! Eg er så heldig at mamsen laga deiga (og so baka vi ilag heile gjengen) - men må vel lære det en vakker dag sjølv ;) No er lerkegreinene på vei i posten - og portoen spandera eg :) Håpe dei ikkje får alt for hard behandling i posten - og kjem fram heile ;) Det gjekk i alle fall fint med dei eg sendte til Line tidligare...

  Og tusen takk for kjempekoselig kommentar på bloggen min <3

  Klem

  SvarSlett
 6. Hei søte!
  Så herlig med masse pepperkaker! Det er såå kos!
  Herlige bilder også :)

  Ønsker deg og dine en fabelaktig ukesstart, håper dere får tid til litt førjulskos :) Jeg har siste innspurt på jobb, men det roer seg vel ned etterhvert tenker jeg/ håper jeg.

  Stor klem fra Maia
  Nala logrer og sender våte nesesuss!

  SvarSlett
 7. Hei Netta. For noen søte bilder av minsten:) stakkar, han så ikke helt blid ut:) Godt han ble fort fornøyd igjen:) Kjempekoselig med svibler og røde sopper i brødformen. En god og sjarmerende ide. Pepperkakedeigen fra Ikea er helt super:) Og veldig billig:) Ønsker deg en hyggelig uke. Go klem Ellen.

  SvarSlett
 8. Hei:)Her var det mange hyggelige juleverksted bilder:))klem

  SvarSlett
 9. så flotte pepperkakeformer dere har:) Ekorn <3 Flotte bilder!! Håper dere koste dere! og ha en fin luciadag :)

  SvarSlett
 10. Så koselig vennen:):)
  Masse fine pepperkaker:)

  Elsker å bake og har lykkeliten med på alt. Men hun spiser mer deig enn hun baker og jeg frykter at hun har vondt i magen nå, etter en del rå lussekattdeig:P

  Håper du får en super uke videre:)

  Klem Lise

  SvarSlett
 11. Åh...det bildet der nede til venstre gikk meg rett i morshjertet.... :o)
  Kjekt å høre at deigen fra Ikea var god. Den har jeg liggende på vent også!
  Får se i kveld om det ikke blir en bakeøkt.
  Ønsker deg fine førjulsdager Netta !

  SvarSlett
 12. Så koselige førjulsforberedelser. Pepperkakebaking er alltid stas, og så fint pyntet deres ble. Ikke alltid alle er fornøyd, bra det gikk fort over ;)
  Ønsker deg fine førjulsdager videre,
  Klem T

  SvarSlett
 13. Åh så skjønn gutten din er.. ble rørt når jeg så bildet... dette burde nesten rammes inn, helt nydelig. Koselig du har det og skikkelig flink med juleforberedelser. Håper du og dere får en fin jul!!

  SvarSlett

Så hyggelig at du vil sende meg en hilsen ♥