søndag 15. mai 2011

Aktiviteter i regnet...
I dag har det vært det man kan kalle ustabilt vær på østlandet. I det ene minuttet har det vært strålende sol og i neste minutt har det høljet ned. Istedenfor å holde på i hagen ble det derfor en innedag på oss. Da fikk jeg bakeånden over meg. Siden knekkebrødkrukka var tom ble det først bakt en god ladning knekkebrød som vi er blitt helt avhengige av. Som dere kan se av bildene forsøker jeg meg også på litt urter i vinduskarmen, det ser foreløpig ut som om de trives.

Deretter ble det bakt grove rundstykker. Disse er bakt både med rygmel, grov hvete og havregryn så de er ganske grove og veldig gode. Vanligvis pleier vi ikke å servere rundstykker av stettefat, men igjen - hvorfor ikke?
I tillegg til baking fikk jeg også sneket inn litt hobbyaktivitet. For noen dager siden kjøpte jeg Decopage-lim på Panduro for å prøve å dekorere noen glass jeg har fått av mamma. Jeg skulle egentlig strikke bånd å ha rundt de, men fikk aldri gjort det så da tenkte jeg at noen søte servietter fra Marimekko og litt lim kunne få glassene litt penere. Jeg synes egentlig det ble ganske ok så jeg skal nok lage flere slike :-)

Denne helgen har vi vært hjemme og guttene har både hatt og vært på overnattingsbesøk begge to. Eldstemann har i tillegg vært hele 2 ganger på Tusenfryd denne helgen. Han er en tøffing og kjører det meste han har lov til. I dag var målet for turen et sykkelløp som Tusenfryd arrangerte. Det var den snille mammaen til en kompis som ofret helgen for å ta med guttene på tur og som dere kan se av gliset var det en meget vellykket dag :-)

I morgen har både mannen og jeg (delvis)fridag så da skal det handles både klær og mat til 17. mai!

Jeg ønsker alle en strålende 17. mai-feiring!


13 kommentarer:

 1. De glassene ble veldig søte!Så dekorativt:))klem

  SvarSlett
 2. Anonym15/5/11

  Mmmm, jeg ble nesten sulten av å se på de gode bakevarene dine :) Det er så mange som baker knekkebrød for tiden - Er det vanskelig? Kanskje jeg må prøve meg også... :)

  SvarSlett
 3. Åh, du ser ut til å være en god baker også, ikke verst å være så allsidig som du! Jeg nærmest elsker hjemmelagde knekkebrød ;) Håper du har hatt en fin helg!

  SvarSlett
 4. Nam så herlig ut bakverket ditt ♥

  Fine lys også .

  Ha en fin fin søndagskveld ♥

  SvarSlett
 5. Så fint glasset ble;)
  Er ikke så mye som skal til...
  Deilig med slike knekkebrød og rundstykkene så gooode ut ♥ Og tja, hvorfor ikke stettefat, litt luxus blir det da, og det er kos på en helt vanlig søndag;)

  Her blir det og handling av mat og baking i morgen, og litt stryking må vel til;)

  Ha en fin kveld, og en strålende 17 mai!

  Klem line

  SvarSlett
 6. Wow, så flink du har vært i dag!
  Hos oss har det vært heller labert - en blanding av redusert mor ( som var på fest i går ) og at jeg har vært 4 barns mor i helgen. Har faktisk ikke gjort noen ting, og middagen ble inntatt hos mamma :-)

  Nå sitter jeg nok en dag alene ( gressenke ) og nyter stillheten i huset. Ungene har lagt seg, og snart er det finale i farmen :-)
  Jeg ønsker deg en deilig kveld!
  Så ses vi i allefall på tirsdag :-)))

  God klem fra Janicke

  SvarSlett
 7. Så flink og produktiv du er Anett!! Herlig bakst og flott lyslykt!!

  Kos dere masse på 17 mai!!!

  Klemmer fra Tine

  SvarSlett
 8. Nam nam så flink du er da:)

  Merkelig det været om dagen...kan det ikke bare bli skikkelig uvær og ferdig med det...håper vi slipper regn på 17. mai hvertfall.

  Har plantet en del urter jeg...eller sådd frø heter det vel, og håper de spirer snart:)

  Kos dere masse på nasjonaldagen:)

  Klem Lise

  SvarSlett
 9. De rundstykkene så knallgode ut - fristende bilder!
  Ha en fin uke og kos deg masse på 17. mai!
  Klem fra Bekka

  SvarSlett
 10. Mmm herlig bakst, grovt og godt kan jeg tenke meg! Flott lykt du har laget, utrolig gøy med decupage, og så enkelt:))
  Ønsker deg og dine en flott 17 mai feiring med mye sol♥

  Klem!

  SvarSlett
 11. Å,så mye god og sunn bakværk du har laget! Nå fikk jeg lyst til å lage knekkebrød i gjen,de er så gode. Ønsker deg en fin-fin 17.mai feiring!

  SvarSlett
 12. Anonym16/5/11

  Innom for å ønske deg en herlig 17.mai i morra
  det bakverket ditt så himmelsk ut..

  SvarSlett
 13. Herlighet det så godt ut. :)

  Ønsker deg og dine en vakker 17. mai-feiring!

  Klem,
  Anette Willemine

  SvarSlett

Så hyggelig at du vil sende meg en hilsen ♥