søndag 25. juli 2010

Hurra - hagehytta er ferdig!!!



Da var endelig hagehytta, som den nå heter, ferdig! Denne lille hytten har ikke blitt brukt så mye etter at vi fikk rom over garasjen så her så det ikke ut tidligere - med vegger, gulv og tak i furu og MASSE rot. Men, etter 3 strøk maling og en liten shoppingrunde på senteret ble hytta ganske hyggelig om jeg skal si det selv :-)



Kista i enden av sengen er etter min bestemor så den ville jeg gjerne bruke. Den hadde en lys grønn farge og var ganske slitt, men med et strøk hvitmaling og litt sandpapir fikk den en litt shabby look istedenfor. Sengetøyet er kjøpt på Kid og stolen er gammel og skal sannsynligvis ikke være der da ho mor skal ha sybord under vinduet etterhvert (når jeg har funnet et fint skrivebord). Brettbordet er fra Bohus. Bildet over senga er jeg litt usikker på, men det får henge der til jeg evt. finner på noe annet...

Ungene storkoste seg i "hytta" i går og den ble innviet med godnattlesing og overnatting av storebror og meg i natt - og det var helt supert!!!

Tilslutt nok en liten billedkavalkade fra Cervo. Denne gangen er bildene tatt i området rett ved leiligheten på en oppdagelsestur guttene og jeg tok en ettermiddag. Det var så utrolig mye fint å ta bilde av der nede, i løpet av uken tok jeg rundt 350 bilder :-O Jeg har mange flere bilder å vise så jeg håper ikke dere har gått lei Italia enda...

Så får vi satse på en uke med litt mer sol og mye mindre regn :-)

torsdag 22. juli 2010

Herlige late feriedager...






















I dag har vi hatt en herlig feriedag. Selv om det er sommer må vi ha noen prosjekter som det er deilig å få gjort før hverdagen setter inn. Årets prosjekt er maling av hagehytten (som uthuset nå er døpt om til). Vi begynte i går og med god hjelp av min snille mamma står nå kun siste malingsstrøk av gulvet igjen (bilder kommer). Storebror har vært hos en kompis og lillebror har underholdt seg selv stakkar, da var det koselig å ta en tur på Nesset å se på båtene å spise pølse og is - tror du jammen ikke vi fikk besøk av en liten andefamilie også - kjempekos :-)



Det aller beste med ferie er at det ikke er noe stress. Vi står sent opp (ihverfall i forhold til kl. 05:45 ellers i året), spiser sen frokost ute og gjør akkurat det vi har lyst til - og i går hadde vi lyst til å ha noen gode naboer på middag. Siden Janicke ble forlatt av sin mann etter kun 6 timer i landet forbarmet vi oss over henne, i tillegg syntes vi naboene lenger inn i gata så så sultne ut så da tok de også en tur...

På menyen stod min manns vidgjetne risotto med "importert" italiensk ost, selvslaktet lam, svinefilet surret i bacon, nybakt foccacia med hvitløk og fetaost og hjemmelaget aioli. Den sultne naboen hadde med nydelig pannacotta med hjemmelaget bringebærsaus, mens ungene fikk gelè og blåbærmuffins med blåbær vi hadde plukket i skogen rett over veien. Det ble som vanlig en veldig koselig og passe sen kveld med vin og mojito :-)





Så måtte jeg bare vise noen flere bilder fra den supre leiligheten vi bodde i da vi var i Cervo. Leiligheten hadde en helt herlig hage som alle bildene over er tatt fra. Her kunne man sitte med et glass vin og en god bok og bare nyte utsikten over middelhavet - noe vi gjorde MYE. For å komme til stranden var det 146 laaaange trappertrinn opp til leiligheten, men dette var den eneste trimmen vi fikk i ferien så da var det bare å gå på med friskt mot. Dessuten visste vi at en kald dusj og en sval leilighet ventet på toppen...


Ønsker alle en lat og deilig uke!

mandag 19. juli 2010

Rivieraen - solrik, varm og helt HERLIG!!!


Da har familien Steen Hovden kræsjlandet i gamlelandet etter en herlig uke på den italienske Rivieraen. Forrige søndag pakket vi snippsakene og vendte nesen mot sydligere strøk. Det vi ikke visste var at med i feriekofferten manglet adressen til vårt midlertidige bosted. Først ble vi ikke veldig stresset for vi hadde sett bilder og det skulle jo være en grønn dør i en gulfarget murvegg, men når det viste seg å være 100-vis av grønne dører i gule murbygninger begynte mor å bli litt svett. Men, med hjelp av en kjær svigerinne og en telefon til siste leietakere fant vi frem - og for ett sted!

Planer om endel reising i området ble fort endret da det viste seg at temperaturen var mellom 35-40 grader fra kl 08:00-19:00. Da ble oppdagelsesferien gjort om til badeferie. Dagene gikk som følger: morgentur til den lokale bakeren, en bedre frokost hjemme, pakking av leker, badetøy, madrasser og parasoll før det bar til stranda. Her lå noen (mannen og jeg) og grillet seg i solen, noen lå i skyggen (min mamma) og andre koste seg i vannet (ungene) så alle fant sin aktivitet i solen. Så bar det hjem til litt oppfrisking av fasaden for så å ta turen ut igjen for litt åndelig og fast føde. Ellers ble det litt shopping, mye spising og MASSE kos!!!

Det kommer flere bilder og reiseskildringer utover uken :-)

CIAO!

fredag 9. juli 2010

I feriemodus...


Da nærmer det seg ferie og det betyr ferie både fra jobb, blogg og også litt ferie fra heimen :-) Men, en siste liten hilsen fra denne kanten synes jeg er på sin plass og det gjøres med noen bilder fra hagen en deilig julidag. Så må jeg bare vise den herlige premien jeg fikk av Line med bloggen Har en drøm.


For etpar uker siden gjorde jeg en jobb jeg aldri hadde trodd jeg skulle gidde å gjøre. Alt så så fint ut foran inngangen, bortsett fra noen grønne tuster som stakk opp her og der i singelen - skikkelig irriterende. Da bestemte jeg meg at en gang måtte være den første - jeg skulle luke i singelen!!! Da var det frem med krakk, lukeredskap (aner ikke hva det heter) og en god dose pågangsmot og tålmodighet. Jeg satt nok etpar timer, ble støl og stiv, men jammen ble det bra. Nå finnes det ikke en eneste stygg, grønn dusk i den fine grå singelen :-)


Egentlig er jeg ikke så glad i røde roser, jeg vil de skal være lyse rosa og sarte. Men, for etpar år siden lagde vi nytt bed foran kjøkken- og stuevinduene. Her har jeg Astilbe, roser og tidligere klematis. Siden Astilben er rød ble også rosene røde og egentlig er de jo helt nydelige. Jeg skal også plante noen hvite Hostaer i bedet litt senere i sommer.

Slik ser det ut når du går inn bakveien til hagen vår. Det er åpent og deilig med spisebord og lounge til venstre og basseng pluss badesone til høyre (viser flere bilder litt senere i sommer).



Også må premien jeg vant i min første giveaway vises. Line hadde pakket tingene så nydelig inn. Tenk at jeg både fikk Tildaen, to nydelige hjerterammer til gullguttene mine, deilig håndkrem fra Cath Kidston og en super skittentøyspose fra Lisbeth Dahl som skal få være med meg på ferietur til Italia :-) Gjett om jeg ble fornøyd!




Tildaen sitter nå pent på toppen av vitrineskapet i stua og har full oversikt over alt som skjer på kjøkkenet - det tror jeg hun liker :-)

Da blir det noen dagers bloggpause fra denne fronten så da er det bare å ønske alle en

RIKTIG GOD SOMMER!