søndag 27. juni 2010

Fullt hus og stormende jubel!!!



De av dere som leste mitt forrige innlegg har fått med seg at i helgen har vi passet min brors 3 barn. Så fra fredag kl. 16:30 til søndag kl 18 har vi vartet opp, underholdt og fraktet 6 barn (vi har lånt en nabogutt også) i alderen 4-12 år rundt i området her. Ungene har vært veldig snille, det har vært minimalt med krangling og alle har stort sett vært blide og fornøyde så det har vært en kjempekoselig helg.


Jeg må innrømme at lørdagen ble litt mer hektisk enn den pleier å være her i gården. Da skulle nemlig de 2 eldste til min bror på korpskonsert ved Kolbotn. Jeg er nok verken noen fotball- eller korpsmamma, men vi fikk da med trommer, uniformer og noter og ungene gjennomførte konserten glimrende selv om det var 30 grader ute!!! Og ikke nok med konsert, men min brors minstemann skulle også i bursdag. Jeg må si at dette er en meget aktiv familie så mens vi andre slapper av i heimens rolige favn farter de rundt på korpskonserter, svømming, sykkelturer og stort sett alt annet man kan finne på med en familie på 5! All ære til de, vi er nok av den litt mer bedagelige sorten :-O

Men, vi har også fått gjort noe i heimen denne helgen. På fredag var mannen og hentet den nye paviljongen og tror du ikke han satte den opp før lunsj på lørdags formiddag. Den virker solid, var enkel å sette opp og jeg synes den ble kjempefin :-)



Da ble det jo selvfølgelig en sen kveld i går når gode naboer kom for å innvie paviljongen med litt drinker og skravling. Og tror du ikke de søte solcelledrevne lampene jeg har satt opp slo seg på når mørket senket seg - ble det ikke fint?

Ellers ser jeg at mange er inne på bloggen min og titter, men det er få kommentarer. Det er kjempehyggelig med mange besøk, men det som virkelig motiverer er de hyggelige kommentarene deres. Så legg gjerne igjen et spor hvis du liker innlegget, det er så utrolig koselig :-)

Da er det bare å forberede seg på en ny uke på jobb. Ønsker alle
 som har tatt ferie en superdeilig sommer :-)



torsdag 24. juni 2010

St. Hansfeiring, nyanskaffelser og aktiv helg...


Jeg må starte med å si at det jammen er godt man har fridag så man kan få jobbet skikkelig :-O Lillegull luktet nemlig at jeg hadde fri og løp gråtende etter meg da jeg skulle dra fra barnehagen i går. Da var det vanskelig å dra når jeg visste at han egentlig kunne være med meg. Men, det ble likevel en spinningtime med lillegull hos barnepassen, cafetur til Drøbak hvor vi spiste lunsj med bestemor også bar det hjem til St. Hansforberedelser.


Med nybakte boller, pastasalat og pølser i alle fasonger og smaksvarianter bar det ned til Breivoll. Utrolig nok kom vi før resten av røkla og fikk parkert relativt nærme så vi slapp å bære halve husholdningen flere kilometer. Ungene vant vannpistoler i trøstepremier på lodd og sprutet ned alle damene rundt oss over 70, maten var deilig og bålet var enormt (det tok faktisk fyr i en tretopp som brannvesenet måtte sage ned) :-) 






















I dag har jeg bestilt meg ny paviljong/pergola til verandaen. Den gamle gikk jo med i et snøskred fra taket i vinter så etter å ha spikket, strukket og lappet den sammen tok jeg affære og bestilt denne herlige varianten fra Clas Ohlson som jeg skal hente i morgen. Du kan se den oppslått hos Hvite Engler, er den ikke fin :-)



Og endelig etter 3 måneder har brettbordet jeg bestilte hos Bohus kommet, så i morgen blir det en pickuprunde i området her.


Nå er min spreke mann ute på en 3-timers (minst) sykkeltur, lillegull er ute og storegull sitter på dataen, mens mor blogger, leser "Vakre Hjem & Interiør" og nyter en deilig mocca fra en av samlingens Greengate kopper :-)

I morgen innvaderes heimen av 3 herlige, aktive og søte "små"troll. Da skal vi passe min brors 3 barn, med 5 unger i huset blir det nok liten tid til blogging. Ungene gleder seg skikkelig og det er alltid hyggelig med litt ekstra liv og leven i huset :-)

Tjohei til neste gang!

tirsdag 22. juni 2010

Nye medlemmer i Greengate-familien...


I forrige uke fikk jeg kopp nr. 2 til Greengate-familien her i huset, en nydelig lyseblå kopp. Jeg har ikke helt klart å bestemme meg for hvilket mønster jeg skal samle på så nå har jeg litt av hvert, det siste tilskuddet er de herlige røde med hvite polkadotter.




Jeg ser nok for meg at samlingen kommer til å bestå av røde og lyseblå kopper og asjetter i skjønn forening.




Hos Dorothea forrige helg fikk jeg også tak i dette søte emaljesettet i rødt. Lurte på å kjøpe skåler også, men tror heller jeg kjøper skålene til Greengate så blir det litt mer liv på bordet. Når jordbærsesongen starter for fullt skal det ikke stå på dekketøyet :-)

I dag har vi vært på sommeravslutning for 3. klasse på en koselig strand i nærområdet. Det var krise når jeg hadde glemt badetøyet til eldstemann (og forsåvidt yngstemann) :-O Tanken på bading slo meg faktisk ikke med sur vind og 12 grader i vannet...

Og tenk - i morgen er det Sankt Hansaften og her feires dette på Breivoll som er en stor flott strand i nærheten. Det kommer nok til å bli masse kjentfolk - både naboer, foreldre fra klassen og barnehagen. Da brukes fridagen på å lage pastasalat, bake boller og pakke picnickurven, i tillegg til en liten spinningtime på morgenen og muligens litt tid i solen.

Da ønsker jeg alle en fin St. Hansfeiring!


søndag 20. juni 2010

Sommerlook i stua...


Sommerstylingen burde vel vært gjort for lenge siden, men jeg har liksom ikke funnet det riktige teppet til  sofaen for den ultimate sommerlooken. Men, i helgen har det vært markedsdager på Vinterbro og gjett hva jeg fant! Yes, nytt teppe til sofaen hos Dorothea :-) Og best av alt - det var på kjempetilbud. Teppet er fra danske Wheat og jeg synes det er så koselig.












Teppet ligger der det ligger fordi noen søte små har vært litt "uheldige" med saftsøl i sofaen som må skjules. Når jeg kom hjem med teppet så jeg jo at putene også måtte skiftes ut. Da ble det ny tur til Dorothea i dag og da ble disse søte putene med meg hjem - for 100 kroner!!! I forrige uke kjøpte jeg lamper til den "nye" vinduskarmen i stua, så nå mangler det bare gardiner (disse ligger klare for sying, men mamma må bare hyres inn)...


Også må jeg bare vise bilder av min første Pelargonia. En blomst jeg egentlig ikke har likt så godt helt til jeg har sett denne nydelige tingesten på den ene bloggsiden etter den andre. Denne lyserosa synes jeg er kjempefin så den får nå stå og pynte opp inngangspartiet vårt.


Og sist, men ikke minst. Det er klart for å svare på awarden fra Heidi. Her kommer 7 ting om meg selv:

♥ Omsorgsfull
♥ Utålmodig
♥ Blid
♥ Utdannet lærer, jobber som webkoordinator/redaktør
♥ ELSKER å ta bilder
♥ Glad i å lage mat
♥ Familiekjær

Nå har denne awarden gått en stund så jeg sender den ikke
 til noen spesielle, men gir den videre til alle bloggdamer
der ute som er så søte å legge igjen superkoselige
hilsner på bloggen min - tusen takk alle sammen!

Nå har vi akkurat kommet hjem fra en kjempekoselig fest hos familie. Dessverre var ikke formen på topp så det ble en tidlig kveld for oss. I morgen er det tur på Tusenfryd og langtur med sykkel :-)
Ha en fortsatt deilig helg!


onsdag 16. juni 2010

Frøken klatreblomst og vennene hennes...




Da vi kjøpte dette huset for 5 år siden var det de nydeligste hvite klematisene du kan tenke deg som koste seg i solveggen, men vi hadde behov for garasje og da ble solveggen dessverre til en mørk krok.




Da måtte klematisene flytte til morgensolveggen, men her har de aldri funnet seg tilrette. De har vokst, men dessverre har det vært dårlig med blomster. Da var det bare å finne et nytt sted til klematisen og nå tror jeg at jeg har funnet det perfekte stedet, samtidig som jeg får pyntet opp siden på den lille "hytta" vår :-)


Men, i bedet er det bare et gelender og ingen hel vegg. Som dere sikkert vet liker klematisen å klatre- MASSE!!! Da ble løsningen et espalier, men hvordan gjøre dette så diskret som mulig? Det var da jeg kom over denne herlige artikkelen i Vakre hjem & interiør nr. 3 - 2010 i artikkelen "Med himlen rundt hjørnet". Dette hjemmet er bare helt fantastisk, med en herlig blanding av fransk landstil og shabby chic og en herlig utefølelse selv om man befinner seg inne. Her har hun laget sitt eget espalier langs veggen for å la sine mange klatreblomstrer boltre seg. Da var det bare å ta frem små spiker, hammer og hyssing - og voilà - her er mitt hjemmelagede espalier som klematisen allerede har tatt i bruk. Nå gleder jeg meg til å se de store nydelige, hvite blomstene som tilsynelatende henger i løse luften og strutter av sol og sommer :-)

Jeg har også fått min første award av søte Heidi som har bloggen Beauty&Living - tusen takk Heidi! Jeg skal skrive 7 ting om meg selv i neste innlegg - lover. Nå roper senga på meg :-)

Dessverre ble fridagen spist opp denne uken, men da blir det bare enda bedre med helg!

Au revoir!