søndag 28. februar 2010

Nytt kjøkken?



Ja, nå er det lenge siden jeg har blogget gitt - og det har sine grunner. Som nevnt i forrige innlegg har vinduskarmene her i huset skreket etter maling og nå orket jeg ikke høre på de mer så nå brukte jeg min "vinterferie" på å male, male og atter male.


Jeg hadde heldigvis god hjelp av mamma til malingen og godt selskap av Janicke. Dessuten måtte mannen trå til for å montere skjenken fra Jysk som var på salg til kr. 1500,-, det måtte tre kloke hoder og 3 hele timer til for å få den sammen! Men, skjenken ble kjempefin og når jeg har fått kjøpt nye knotter blir den perfekt - akkurat slik jeg hadde tenkt det :-)


Og tenk - nå fikk jeg endelig opp gardinene jeg fikk av mamma til bursdagen min og de ble supre, er litt usikker på om de skal henges opp slik, men jeg får prøve meg frem. På Jysk hadde de også salg på denne klokken og en flettekurv til tomflasker.


Det er dessverre fortsatt endel mørke karmer igjen i huset, men de blir nok ikke malt med en gang (siden mannen fortsatt ikke hører at de roper etter maling). Men, før sommeren skal også de få et strøk eller tre med kosten. Trappen får vi hyre inn profesjonelle til å ta - selv om jeg begynner å bli ganske dreven...


Det vil komme flere bilder fra kjøkkenet etterhvert.

Ellers har vi hatt en herlig helg med våre gode venner fra Gjøvik i helgen. Vi dro oppover på fredag i et skikkelig snøvær og det fortsatte jammen gjennom HELE helgen, men det hindret oss ikke i en tur i akebakken med nybakte boller og varm drikke. Ungene storkoste seg i en hel time, men da ble vi så kalde at det var greit å komme seg hjem. På lørdags kveld spilte vi Monopol City som var skikkelig morsomt. Det tok timesvis og jeg vant ikke (det gjorde fjortisen), men artig var det. Vi dro hjem i formiddag og slapp unna ALL kø så vi var nok heldige :-) Tusen takk for en super helg med nydelig mat Tine og Geir!!!

Bildet er lånt fra Tine...

Håper alle får en rolig start på uken etter at mange har hatt noen deilige fridager og god ferie til dere som begynner ferien nå!


mandag 22. februar 2010

Soveromslykke...



Ja, nå trodde dere vel det skulle komme en saftig historie fra soverommet, men så "heldige" er dere nok ikke. I sommer var jeg så lei av kjedelige vegger, upraktiske skap og ellers et utrolig trist soverom, så da var det frem med malekost og tapetseringssaker!
 

I Sverige fant jeg denne nydelig tapeten. Herlige magnolier! Den var ikke så dyr heller :-) Det ble jeg som måtte tapesere da jeg etter kort tid sendte mannen ned igjen etter et tafatt forsøk på å hjelpe til. Noen ganger er det helt greit å vært "litt" mindre enn de andre :-) Vi er ikke helt ferdige enda, må tapetsere den ene døren til skyvedørsgarderoben, male taket hvitt og kjøpe ny seng og nattbord, men det blir når vi har vunnet i lotto...


Det vanskeligste var å finne lampe. Hvor i all verden finner man er fin lampe til soverommet? Ikke på "Lampehuset" ihvertfall. En venninne av meg har denne lampen som er designet av Tord Boontje og den er så utrolig kul. Du kjøper hele ark der du må klippe ut metallet. Så former du det som du vil rundt en stor lyspære - artig? Den gir et varmt og fint lys og er kjøpt på ROOM i Oslo.

 

Etter en runde på IKEA var bildene som har ligget i bildeboksen i 7 år rammet inn og plassert på smale hyller. Vi er egentlig ganske flinke til å fremkalle bilder, men hvor i all verden skal vi gjøre av alle sammen? Har prøvd meg på album, men det har jeg gitt opp. I det siste har vi begynt å lage album via nett til bestemødre og fedre med bilder fra årets begivenheter som bursdager, ferie etc., men en dag når jeg får kjempegod tid skal jeg lage album - helt sant...

Del 2 av soverommet blir vist når vi er HELT ferdige - det kan ta 3 måneder eller 3 år - time will show...

Nå nærmer det seg noen fridager og da skal vinduskarmene på  kjøkkenet til pers, mamma har tilbudt seg å hjelpe til og det tror jeg kanskje jeg skal benytte meg av. Hyggelig med selskap og deilig med noen ekstra hender. Nå har jeg også funnet en veldig fin kjøpmannsdisk på JYSK som attpåtil er på salg så da blir det shopping på onsdag...

God vinterferie til de som har det og stå på til de som ikke har det!

  

lørdag 20. februar 2010

Veldig romantisk...



Joda, jeg er nok veldig heldig å ha en romantisk og veldig snill mann ♥ Mens han gjorde diverse justeringer på vaskerommet kunne jeg og minstemann dra en tur til mamma i Drøbak og gå på cafè ("Bakeri utsalget" selvfølgelig).


Når mannen kom hjem etter sin tid alene som han valgte å bruke på shopping på Vinterbro senter hadde han med en overraskelse til ho mor. Og jammen var ikke det en flott overraskelse! Han hadde nemlig vært og kjøpt kjempesøte blomster OG en nydelig potte på "Floriss".


Skulle nesten tro han visste at jeg hadde vært og sett på akkurat denne for etpar dager siden, men tankeleser er han nok ikke (selv om han nok skulle ønske han var det noen ganger). Da ble det litt omrokkeringer på kjøkkenet igjen...

Ha en super lørdagskveld med eller uten OL!


fredag 19. februar 2010

Himmel og helvete...



Dagen i dag har vært veldig rolig. Har hatt etpar dager borte fra jobb for å hente meg inn litt og jeg føler det hjelper, er klar til dyst igjen til uken. I tillegg til å slappe av har jeg fått småryddet litt i huset, blant annet på kjøkkenet. Det er helt utrolig hvor rotete det kan bli på ekstremt kort tid. Jeg ryddet jo i går!!! Jeg føler at så snart jeg lukker døren bak meg popper masse små dverger frem og roter på kjøkkenet, i stuen og særlig borte ved trappa. Jeg har prøvd å late som jeg går ut for så å kaste meg rundt og spurte inn i igjen for å ta de på fersken, men jammen er de raske. Borte er de og joda - nå er det blitt enda mer rotete enn da jeg gikk ut - og det i løpet av 1 minutt!!! 

 

Før jeg begynte å blogge har jeg egentlig ikke tenkt på alle de mørke vinduskarmene i huset. De har liksom alltid vært der, men nå skriker de bare mot meg at de trenger hvit maling - NÅ! Derfor har jeg bestemt at i vinterferien SKAL de males. Til mitt forsvar så har jeg malt alle karmene i 2. etasje, men her nede er det liksom så mange. Og mannen i huset føler jo absolutt ikke noe kall her. Jeg skjønner ikke hvorfor ikke karmene roper til han? Hm, mulig han hører dårlig for jeg synes de roper veldig HØYT. Når karmene ved et trylleslag er blitt hvite skal også de fine gardinene fra Noll54 opp. Resultatet vises om en ukes tid.


Stakkars lillegutt. I dag var dagen kommet da Lukas skulle til tannlegen og borre :-( Han grudde seg veldig. Fikk råd av tannlegen om å prate med han om det, men det er mulig jeg tok denne oppfordringen litt for bokstavelig. Jeg har nemlig nesten daglig minnet han på tannlegen og fortalt at det kommer til å gjøre VONDT. Jeg er nemlig sterk forkjemper for at sannheten skal frem - uansett, men i dette tilfellet kunne jeg nok pyntet litt på den. Det endte nemlig med at lille Lukas har hatt diverse gråteanfall både i går og i dag morges, noe mannen syntes var litt upraktisk siden det var han som måtte ta en halvhysterisk 4-åring med seg (jeg er nemlig ikke så god på sånne ting). Likevel gikk alt fint helt til siste finish, da var det nok og Lukas lille ville hjem. Men, etter en tur innom lekebutikken og med et flott traktorsett under armen var alt bare fryd og gammen igjen :-) Jeg lover å pynte litt på sannheten neste gang.


Her i huset er fredager "kosekveld" og dette ser guttene frem til hele uken. Da popper vi popcorn, tar med godteri og drikke og camper oss i senga til mor og far med en morsom film (4-åringen som søler mest plasseres på fars side ;-)). I dag fikk mor velge og da ble det "Charlie og sjokoladefabrikken", like greit å ta kontrollen da vi i 9 av 10 tilfeller ender opp med å se "Ninja turtles", "Ben10" eller noe annet helt ulidelig grusomt i nærmere 2 hele timer! Da hjelper verken sjokolade eller popcorn :-O 



Men, i kveld ble det altså mor som slo igjennom. Filmen er bare helt super, elsker Johnny Depp. Det er nok flere enn meg som husker barnetimen for de minste med "Charlie og sjokoladefabrikken". Denne og "Tordivelen flyr i mørket" er faktisk de to eneste barnetimene jeg husker skikkelig. Jeg så for meg fosser med sjokolade, bittesmå Oompa loompaer og en fantastisk Willy Wonka. Utrolig nok har de virkelig klart å lage en film som er så nærme mine fantasier at det nesten er skummelt. Dette er virkelig gode barndomsminner...


Med disse barndomsminnene ønsker jeg alle en fin og snørik helg og deilig vinterferie til dere som skal ha det!

onsdag 17. februar 2010

Så utrolig søt...



Jeg trodde virkelig ikke jeg skulle bli bitt av basillen, er egentlig ikke den rosa typen og jeg er vel egentlig ikke noen stor fan av roser heller. Så hvorfor i all verden klarte jeg ikke å gå forbi hyllen med GreenGate stæsj hos Dorothea i dag uten å kjøpe denne koppen? Kan jeg ha blitt forhekset av den nydelige lille sommerfuglen?


Og hvorfor MÅTTE jeg forsikre meg om at koppen med de bittesmå rosene (lik boksen jeg kjøpte i forrige uke) var bestilt så jeg kan ile ned så fort de har fått den inn og kvitte meg med enda mer penger? Jeg tror faktisk det er en slags forbannelse som ligger over oss bloggere som gjør at vi bare MÅ ha ALT av GreenGate sine søte små kopper og kar...


Ja, ja, nå er ihvertfall den første lattekoppen i hus, men den blir nok mest brukt som krukke, godteskål eller til teposer. Og dette er vel strengt tatt en forbannelse jeg fint skal kunne leve med.

Ellers har jeg hatt en veldig rolig fridag. Formen er ikke på topp. Er trøtt og uopplagt så i dag ble det en spinningtime og litt vekter. Føler det er viktig å prøve å få trent selv om lysten er totalt fraværende. Var og tok masse prøver hos legen i går så da får vi se hva hun sier...


I morgen har storegutt (alias Morten) bursdag så da blir det pakker og kos ♥
Ønsker alle en flott uke!

 

mandag 15. februar 2010

Har jeg vært SÅ snill?



Ja, da var både morsdagen, valentinsdagen og fastelaven over for denne gang. Egentlig veldig greit å legge alt til en dag - da blir det både gaver, romantikk og boller i en eneste smørje! Jeg vet ikke om jeg fortjente det, men jeg fikk ihvertfall 2 flotte kopper fra Home & Cottage og en deilig egg og baconfrokost - skikkelig kos. Dessuten hadde vi avtalt å møte endel venner fra vellet i skogen senere på dagen i går. Vi var 30 i smått og stort som campet i skogen med bål, pølser, boller og vafler. Ingen visste hvor barna var, men etter en opptelling før hjemturen hadde vi flaks også denne gangen og alle var med :-) Da vi kom hjem etter 3 timer i skogen passet det utmerket med hjemmelaget pizza og brus til et litt mindre antall store og små.


De nye koppene er stadig i bruk og jeg elsker de. Nå har jeg alle fire koppene jeg har ønsket meg så tusen takk guttene mine ♥

lørdag 13. februar 2010

Blomster, baking og spa...



Herlighet som tiden flyr, føles som om ukene bare forsvinner. Nå er jo ikke nødvendigvis det noen dum ting - da kommer bare våren enda tidligere :-) På onsdag var det igjen deilig fridag. Da står alltid jeg og guttene litt senere opp, spiser frokost og ser på TV. Etter treningen hadde jeg lunsjavtale med Janicke, også ble det tid til litt shopping. På Dorothea hadde de dessverre ikke igjen flere kopper i det mønsteret jeg ville ha, da ble det en søt boks til teen min istedenfor. Når jeg kom hjem så jeg at boksen passet perfekt til en duk jeg har fått av en venninne av meg, som igjen passet til 2 søte telysestaker som jeg kjøpte på Rafens for etpar år siden. Sammen med noen kirsebærgrener ble det riktig så vårlig hos oss.


På torsdag var det bakedag i huset. Jeg skulle ha med kake til 2-kaffen på jobben på fredag og har hatt suksess med å ha med prinsessekake før. Siden det er fastelaven i morgen laget jeg både prinsessekake, skillingsboller, pizzahorn til guttene og 4 liter vaffelrør(e) til håndballen. Jeg elsker å bake, men må innrømme at jeg kanskje tok litt vel i med å gjøre ALT på en gang.... 


Her i huset feires alle bursdager med brask og bram - både store og små sine dager. I år tenkte jeg å overgå mannen min så jeg hadde bestilt rom på "Quality spa og resort Holmsbu" sammen med Janicke og Roar. Morten visste ingenting, men da vi svingte bilen inn til Holmsbu fikk han nok en sterk mistanke om hva vi skulle. Jeg pleier egentlig å være veldig heldig med hotellrom, men jeg har nok aldri hatt sånn flaks som denne gangen. De hadde nemlig kun registrert 1 person istedenfor 4 når jeg bestilte. For å dekke over fadesen innlosjerte de oss likegodt på en suite med utsikt over vannet!


Her ble det både voerspiel og nachspiel siden Janicke og Roar hadde "litt" mindre rom. Kvelden ble superkoselig med god drikke, middag og hyggelig samvær. Etter å ha fortært en god frokost ble det tid til litt bading og bubbling før vi tok turen hjem til hverdagen igjen. Oppholdet ble ikke bare koselig, men også billig...

I morgen skal vi gå til lavoen inni skogen å grille pølser med en gjeng fra nærområdet. Med det været som er meldt blir nok det helt topp :-)

Ønsker alle en super morsdag, valentinsdag og fastelaven med boller og kos!

onsdag 10. februar 2010

Sommerferie...



I år har vi vært veldig i tvil om hvor sommerferien skulle gå. Vi var på en flott (og dyr) ferie på Mallorca i fjor, men vi hadde lyst på en litt annen ferie i år. På jobben leier vi en leilighet i en nydelig liten by på på den Italienske rivieraen som heter Cervo. Jeg søkte og fikk leiligheten en uke i sommer!!! Så nå har vi bestilt tur til hele familien, pluss min mamma. Det blir fly til Nice og bil til Cervo, ca 1 times kjøretur :-)


Nå kjenner jeg at jeg skal holde ut med -10 kalde og vintertøy noen uker til. Resten av ferien blir i Norge med turer litt hit og dit.

I dag må jeg en tur innom Dorothea på Vinterbro. Kjente at jeg har fått litt vårstemning i dag med nydelig vær og fuglekvitter - selv om gradestokken er langt nede. Tenkte å kjøpe noen søte kopper/skåler fra GreenGate også trenger jeg en ny beholder til teen min.
Ha en deilig dag!

søndag 7. februar 2010

Drømmedag...



Ja, jeg tror nesten jeg må kalle denne dagen en drømmedag. Som en familie er man mye sammen og det er kjempekoselig. Men, da blir det også sånn at de stundene man får helt alene blir ekstra spesielle. I dag dro de andre på håndballkamp, men siden jeg skulle på "boblebrunsj" til en god venninne i Oslo kunne jeg ikke bli med.

Men, jeg hadde bestemt meg for at jeg måtte få til en treningsøkt i dag og det var ikke vanskelig å bestemme seg for at den økten måtte gå ute til fots i det nydelige været. Når jeg går tur har jeg på musikk, også koser jeg meg med å kikke på alle husene - noen utrolig triste, men også mange fantastisk fine hus. Noen små og søte - andre store og flotte. Huset ovenfor kommer jeg til halvveis på runden min. Det ligger litt for seg selv og er bare så utrolig nydelig der det ligger. Her bor det nok noen veldig hyggelige mennesker og jeg fantaserer om hvite tak og vegger, nydelige stilleben og nybakte boller. Kanskje jeg må late som jeg er selger en gang og få tatt meg en titt?


Litt lenger ned i bakken går jeg forbi dette fantastiske huset. Det ligger på en liten høyde helt for seg selv og bare strutter av selvtillit. Huset er egentlig ganske enkelt, men det er bare noe spesielt med beliggenheten og utstrålingen til dette huset. Egentlig liker jeg aller best å gå tur om kvelden og kikke på hus. Jeg er ikke interessert i å se menneskene i huset, men elsker å se på innredningen, lyssettingen og i det hele tatt hvordan folk har det hjemme hos seg. Da vet dere at hvis dere ser meg rekende langs veien en sen kveld så kikker jeg nok inn til deg også ;-)


Etter halvannen times tur var det så utrolig deilig å legge seg i et varmt bad med blader fra min svigerinne, lys og badesalt fra våre gode naboer (og venner) og en god kopp ismocca. Jeg må også si at det nye kameraet nå er returnert til butikken, det virket som det var noe galt med autozoomen. Nå er jeg på jakt etter nytt kamera. Har kikket på både Nikon D3000 og Canon EOS 1000D, Olympuskamerat jeg hadde virket tregt og vanskelig å zoome med. Jeg må jo si at Elkjøp har et helt genialt tilbud til sine kunder - 30 dagers fri returrett! Så kjøpet blir nok foretatt der, men kan noen gi meg noen gode tips til nytt kamera? Jeg ønsker et enkelt, godt kamera med god blitz og bra makrofunksjon. Kanskje jeg krever det umulige - vi får se...

Boblebrunsjen var kjempekoselig med masse champagne (ikke ofte jeg drikker det kl 14 en søndags formiddag) og nydelig fingermat. Jeg kan ikke si at jeg ble full, men litt brisen var jeg nok når jeg satte meg i bilen 4 timer senere :-)

Ønsker alle en fin uke!



fredag 5. februar 2010

Superblogging en fredags kveld...



Det er fredag og jeg er (nesten) alene hjemme, minstemann er i seng og den eldste ser film. Nå kunne jeg velge mellom flere ting - jeg kunne ryddet i huset (det gjorde jeg forsåvidt på onsdag også så det ser ikke SÅ ille ut), jeg kunne strikket på vesten min, jeg kunne sett en av flere nye filmer ELLER jeg kunne bruke kvelden på å besøke mine yndlingsblogger. Det er kanskje ikke så overraskende at jeg valgte det siste :-)


Det som går igjen på mange av bloggene er at vi alle lengter etter våren. Det er nydelige bilder av blomster på guttemammas blogg, av vårlig service fra GreenGate på Emmelines blogg og masse andre flotte sider. Selv har jeg lengtet til våren lenge. Vi er nemlig på utkikk etter et torp i Sverige. Var i budrunde i våres, men det gikk dessverre fra oss :-( Vi har likevel ikke gitt opp drømmen og forsetter letingen, kanskje har vi fått oss noe til sommeren...


Lysten på et torp ble ikke mindre når jeg leste "Vakre hjem & interiør" i kveld og kom over denne artikkelen. Mannen i huset hater at jeg leser alle disse interiørbladene for da vet han at han må høre på en halvtimes gnål om hvor uendelig mye jeg ønsker meg et torp og alt jeg da skal gjøre. Dette har nå pågått i over 2 år så jeg kan jo skjønne at han blir lei.


Det er da min hvite drøm skal komme til overflaten så nå leser jeg meg opp på alle hvite blogger og de mest fantasirike og vakre hjem så jeg bare kan sette igang med en gang stugan er i boks!

Så damer (det er vel ikke så mange mannlige interiørbloggere egentlig) fortsett og legg ut alle deres supre råd og flotte bilder så jeg kan fortsette å gnåle om torpet og drømme om svale sommerkvelder i en hammock på en hvit veranda ved sjøen et sted i Värmland.

Ha en super helg alle sammen!